RO
Cei șapte ani de acasă. Codul bunelor maniere pentru copii
Autor:
Michiela Poenaru
Editie 2020
1 volume
127 pagini
Editura: WWW.CORESI.NET
Dacă suntem politicoşi cu toată lumea, în tot cursul zilei, scăpăm de observaţii. Ba, mai mult, vom fi apreciaţi şi lăudaţi. Ceilalţi vor fi, la rândul lor, politicoşi cu noi. Viaţa noastră de zi cu zi va fi mai bună, mai armonioasă şi chiar mai veselă. Aşadar, merită să ne străduim să fim politicoşi. Când greşim nu trebuie să ne speriem, ci să căutăm să ne corectăm. Când nu ştim cum să ne comportăm într-o situaţie, trebuie să îi întrebăm pe cei mari cum să procedăm, fără să ne fie frică sau ruşine. Pentru că, să ne reamintim, politeţea se învaţă.
A avea cei şapte ani de acasă înseamnă a ne comporta respectuos şi cu bună-cuviinţă tot timpul, în orice situaţie, cu toată lumea: cu părinţii, cu profesorii, cu colegii, cu prietenii, cu vecinii etc.
Dragi copii, în paginile acestei cărți veți găsi răspunsuri la întrebări precum: Cum salutăm? Pe cine salutăm? Cum ne îmbrăcăm? Cum ne comportăm acasă? Dar la şcoală? Cum ne comportăm într-o vizită? Cum mâncăm? Cum facem cadouri? Cum ne comportăm la cinematograf, la teatru, în tren, în avion? Cum vorbim, despre ce vorbim, cât vorbim? şi la multe altele.
Când veţi fi adolescenţi veţi învăţa şi alte reguli de politeţe. De exemplu, veţi afla cum trebuie să se comporte un băiat când invită o fată la dans. Dar, toate la timpul lor. Deocamdată, să luăm aminte la ce ne recomandă Codul bunelor maniere pentru copii.
Dragi copii, eu nu vă spun că trebuie să fiţi nişte stane de piatră pentru a vă dovedi politicoşi. Nicidecum!
Vă spun însă: fiţi năzdrăvani, fiţi îndrăzneţi, aveți curajul de a vorbi, de a vă exprima; dar bunul-simţ să nu vă părăsească niciodată!
/Michiela Poenaru/